Kindercoaching is het kind (en de ouders/verzorgers) begeleiden in het proces naar het vinden van de oplossing voor zijn of haar probleem. Wanneer het kind ontdekt dat het zijn eigen probleem kan oplossen geeft dat een goed gevoel en meer zelfvertrouwen. Respect, vertrouwen, rust, warmte, humor en duidelijkheid zijn voor mij belangrijke waarden als mens en als coach. Het kind staat bij mij centraal en krijgt alle tijd en ruimte om zichzelf te zijn, zodat het kan onderzoeken wie hij of zij is.

Hoe werkt een kindercoach?

Na een korte kennismaking, nodig ik u uit voor een intakegesprek. Hierin stel ik u vragen en krijgt u de ruimte om uitgebreid te vertellen over uzelf, uw kind en de gezinssituatie. Aan de hand hiervan stel ik een plan van aanpak op wat aansluit op de behoefte van het kind.
Ouders/verzorgers worden betrokken in het traject, omdat zij het kind kennen en verder gaan waar het voor de coach stopt.
Ik werk met behulp van diverse methodes en gebruik daarbij verschillende spelvormen en creatieve materialen. Bij een kindercoach leert het kind over zichzelf.

 

Als kindercoach:

-ga ik in gesprek met het kind
-loop ik op met het kind
-gaan we samen op zoek naar oplossingen aangereikt door het kind zelf
-help ik het kind om zijn eigen kwaliteiten te ontdekken
-werk ik toekomstgericht

Wanneer wordt de hulp van een kindercoach ingezet?

uw kind zit al een tijdje niet lekker in zijn/haar vel
uw kind gaat met tegenzin naar school
uw kind heeft last van een laag of negatief zelfbeeld
uw kind heeft last van onzekerheid/ weinig zelfvertrouwen
uw kind is verdrietig vanwege rouw of scheiding
uw kind heeft te maken met pesten
uw kind heeft last van faalangst

Het coachingstraject is kortdurend; gemiddeld 4 tot 6 sessies. Tijdens het traject zijn er contact momenten via mail, telefonisch of persoonlijk. Na afloop van de laatste sessie maken we nog een afspraak om contact te hebben over de ontwikkeling.

 

Meraud heeft in 1997 haar HBO-opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming behaald. Zij heeft haar opleiding tot kindercoach in 2013 afgerond, waarna zij meerdere specialistische cursussen heeft gevolgd. Zie hiervoor én specifieke werkervaring, haar LinkedIn profiel.